تاریخچه

انستیتو پاستور موسه ای غیر انتفاعی در فرانسه است که برای پژوهش در زمینه‌های زیست‌شناسی و میکروارگانیسم‌ها و بیماری‌ها و واکسن‌ها از سال 1887 تشکیل شده است. این موسسه بنام بنیان‌گذار و نخستین رئیس آن لوئی پاستور نام گذاری شده است. انستیتو پاستور بیش از یک قرن در خط مقدم مبارزه با بیماری‌های عفونی قراردارد از سال 1908 تاکنون، 10 نفر از دانشمندان انستیتو پاستور برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شده‌اند که به عنوان آخرین نمونه در سال 2008 این جایزه به صورت مشترک به دو محقق این موسسه تعلق گرفته است.

انستیتو پاستور ایران موسسه ای تحقیقاتی تولیدی و آموزشی است که با هدف تامین بهداشت و سلامت جامعه در سال 1299 تاسیس شد در آن زمان ضرورت تاسیس موسسه ای علمی که بتواند در زمینه های واگیر فعالیت داشته و قادر به تولید برخی از واکسن ها باشد احساس می شد بر این اساس در تاریخ 23 اکتبر 1919 میلادی (1298 شمسی) مذاکرات لازم بین هیات های ایرانی و فرانسوی در انستیتو پاستور پاریس صورت گرفت و در تاریخ20 ژانویه 1920 میلادی (1299 شمسی) قرارداد همکاری بین دو کشور به امضا رسید. از این زمان فعالیت رسمی انستیتو پاستور ایران آغاز شد که این فعالیت به لحاظ کمی و کیفی همچنان در حال گسترش است.

پژوهشکده شمال انستیتو پاستور یکی از شعبه های انستیتوپاستورایران می باشد که با همت گروهی از خیرین شهرستان آمل در زمینی بالغ بر 23000 متر مربع که تقریبا 4500 متر مربع آن فضای فیزیکی، آزمایشگاه های تشخیص تخصصی و پژوهشی می باشد درسال 1373 در شهرستان آمل تاسیس گردید. ماموریت سازمانی پژوهشکده شمال ارائه خدمات پژوهشی، آموزشی، تولیدی، تشخیص تخصصی، مرکز رشد و رایانش زیستی به 5 استان شمالی ( اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و سمنان ) می باشد.